Filtr

Poloha:

hotel má vynikající polohu s výhledem na překrásné horské scenérie, nachází se ve vesnice Abersse pouze 800 m od jezera Wolfgangsee, kde je také hotelová pláž. Nejbližší restaurace jsou vzdáleny asi 500 m od hotelu. Cyklotrasy vhodné pro silniční kola i cyklotrasy pro horská kola se nachází v bezprostřední blízkosti hotelu. Z vesnice Abersee je možné přejet lodí do historického městečka Sankt Wolfgang, které je dobré výchozí místo pro pěší túry. Další krásná jezera s cyklotrasami a turistickými trasami (Fuschlsee, Mondsee, Attersee) jsou vzdálena jen 13-20 km. Ve městečku Sankt Gilgen 7 km od hotelu je lanovka na Zwölferhorn (1521 m n. m.), u níž je veřejný krytý bazén.

Ubytování:

v hotelu je 25 jedno- a dvoulůžkových pokojů s možností až 2 přistýlek (pro 2 děti do 16 let nebo 1 dosp. os.). Pokoje mají koupelnu (sprcha, toaleta), telefon, křesla se stolkem a pohovkou, sat. TV a balkon.

Vybavení a služby hotelu:

rodinný hotel má recepci, restauraci s kachlovými kamny, bar, výtah, Wi-Fi zdarma, venkovní terasu s prostornou zahradou, lehátky a slunečníky. V hotelu je hostům k dispozici stolní tenis a curlingová dráha.

Sport a zábava:

v hotelu: stolní tenis, dětské hřiště, slunná terasa, zahrada s lehátky a slunečníky
letní aktivity: cyklotrasy pro silniční a horská kola, turistické trasy, vodní sporty, koupání v jezeře (cca 800 m), jízda na koních, veřejný krytý plavecký bazén (cca 7 km), zážitkový a zábavní park Dorf der Tiere (ve vesnici), přímé lodní spojení do města St. Wolfgang (5 min. jízdy - výchozí místo na túry do hor)

Stravování:

polopenze – snídaně formou bufetu (s místními produkty), večeře formou menu o 3 chodech.

Vzdálenosti:

centrum letoviska Abersee: 0 m
jezero Wolfgangsee: cca 800 m
Praha: cca 370 km
Brno: cca 420 km

Cena zahrnuje:

ubytování s polopenzí (bufetová snídaně, 3 chodová večeře a 1 nealko nápoj), parkování, WIFI, Salzkammergut Wintercard (min. pobyt 3 noci)

Cena nezahrnuje:

místní taxu 2 EUR/os/den, mazlíček 7,5 EUR/den

Základní informace o destinaci:

oficiální název Rakouská republika. Skládá se z devíti spolkových zemí. Je významnou turistickou destinací, lákající na malebné krajiny, rozsáhlé vysokohorské terény a vysokou úroveň služeb. Mezi nejoblíbenější cíle patří hlavní město Vídeň, které je významným kulturním střediskem, a města Salzburg a Štýrský Hradec. Lákavé pro turisty jsou také početné zámky, hrady, kláštery a kostely. V neposlední řadě nabízí Rakousko návštěvníkům světově známá alpská horská střediska, jakými jsou Innsbruck, Kitzbühel, oblast Solné komory nebo Zell am See.

Poloha:

stát ležící v jižní částí střední Evropy, velice hornatá země díky své poloze na východním okraji Alp. Toto pohoří vévodí západní a jižní části Rakouska, zatímco východní spolkové země leží v Podunajské nížině.

Rozloha:

83 871 km2

Státní zřízení:

federální parlamentní republika.

Obyvatelstvo:

cca 8,8 mil. obyv.

Hlavní město:

Vídeň – cca 2 mil. obyv. Další velká města: Štýrský Hradec, Linec, Salcburk a Innsbruck.

Jazyk:

úřední němčina, dále regionálně slovinština, maďarština, italština.

Měna a kurzy:

euro (EUR).

Geografické ukazatele:

Grossglockner – Taurské Alpy (3 798 m n. m.).

Podnebí:

je označováno za smíšení oceánského a kontinentálního klimatu, resp. panonské klima. Díky zvláštnostem těchto podnebí, východní část má mrazivé zimy a horká léta s celoročně nízkými srážkami. Západ země má zimy většinou mírnější a léta spíše teplá. Leží zde také oblasti bohaté na srážky. Z geografických podmínek vychází další klimatická zóna, a to alpínské klima, které způsobuje v horách silnější zimu než na hlouběji položeném východě. Další zajímavostí jsou občasné severní a jižní větry, které jsou na jedné straně polárně ledové a na straně druhé s sebou někdy přinášejí saharský písek.

Místní kuchyně:

bývá často redukována pouze na vídeňskou kuchyni, ačkoli obsahuje i tradiční kuchařské umění bývalého Rakouska-Uherska. Vedle samotných krajových specialit je tato kuchyně ovlivněna především svými sousedy, tedy Čechy a Maďary, kdy recepty byly přebírány do vlastní kuchyně, např. guláš, který je původem z Maďarska. Typické rakouské jídlo je vídeňský řízek neboli Wiener Schnitzel. Mezi snad nejvíce typické sladké pokrmy patří Sachrův dort, Malakov, Mozartovy koule, pralinky různých druhů, jablečný štrůdl, oplatky Manner. V alpských regionech jsou jídla tradičně založená na špeku a horském sýru, např. Speckknödl (špekové knedlíky), Brettl-Jause (neboli svačina na prkénku). Dále oblíbené jsou Fleischkrapfen (masem plněné taštičky), Spätzle nebo také Kasnocken (jsou těstoviny podávané se sýrem nebo více druhy sýra rozpuštěného na nich).

Suvenýry:

jído-Heublumenrebell (Bochník horského sýra obalený vrstvou divokých alpských bylinek), Dřínový likér, Hořcová pálenka, Tyrolský špek. Sklo, keramika, výrobky s modrotiskem, zboží vyšívané pavími pery, kroje.

Časové pásmo:

středoevropský čas (stejně jako v ČR).

Výlety v okolí hotelu

Mapa polohy hotelu