Filtr

Poloha:

příjemný rodinný hotel s dlouholetou tradicí leží na okraji střediska Gosau a skýtá nádherný výhled na jedno z nejkrásnějších hor v Rakousku – Gosaukamm. Centrum střediska, kde jsou restaurace, obchody, infocentrum a lékařská služba, se nachází asi 1 km od hotelu. Jeden z největších skiareálů oblasti - Dachstein West se nachází pouze 1 km od hotelu, zastávka skibusu je pak vzdálena 50 m.

Ubytování:

dvoulůžkové pokoje s možností až 2 přistýlek (2 děti nebo 1 dospělý) mají koupelnu (sprcha, toaleta, fén), satelitní TV, rádio, některé pokoje mají balkon. Dětská postýlka je na vyžádání zdarma.

Vybavení a služby hotelu:

hotel má restauraci pro podávání snídaní, hospůdku s kachlovými kamny pro zahřátí s barem, wellness, úschovnu lyží a kol, hernu pro děti. Wi-Fi připojení je zdarma v celém objektu.

Sport a zábava:

wellness centrum (sauna, finská sauna, infra kabina a odpočinková místnost). Přímo v centru střediska Gosau je krytý bazén se saunou, solárium, curlingová a sáňkařská dráha Rabenkogel.

Stravování:

polopenze – snídaně (formou bufetu) a večeře (menu o 3 chodech).

Vzdálenosti:

centrum střediska Gosau: 1 km
skiareál Dachstein West (Gosau): 1 km
skibus: 50 m
Praha: cca 370 km
Brno: cca 420 km

Cena zahrnuje:

2x až 7x ubytování s polopenzí, využití hotelového wellness, parkoviště, Wi-Fi připojení
štědrovečerní a silvestrovská večeře (pouze při polopenzi - menu 4 chody), pojištění CK dle zákona č. 159/1999.

Cena nezahrnuje:

dopravu, místní taxy - 1,70 EUR/os./den (od 15 let), komplexní cestovní pojištění.

Kalkulováno k 01.10.2017.
Pořadatelem tohoto zájezdu je CK AGL TRAVEL (AGROLEX, s.r.o., IČ 27099407).

Speciální nabídka:

7=6 nocí (na pobyty 16.12.-29.12.2017 a 06.01.-14.04.2018)
4=3 noci (na pobyty 16.12.-22.12.2017 a 06.01.-02.02.2018)
Platí při zakoupení zájezdu do 30.11.2017.

Základní informace o destinaci:

oficiální název Rakouská republika. Skládá se z devíti spolkových zemí. Je významnou turistickou destinací, lákající na malebné krajiny, rozsáhlé vysokohorské terény a vysokou úroveň služeb. Mezi nejoblíbenější cíle patří hlavní město Vídeň, které je významným kulturním střediskem, a města Salzburg a Štýrský Hradec. Lákavé pro turisty jsou také početné zámky, hrady, kláštery a kostely. V neposlední řadě nabízí Rakousko návštěvníkům světově známá alpská horská střediska, jakými jsou Innsbruck, Kitzbühel, oblast Solné komory nebo Zell am See.

Poloha:

stát ležící v jižní částí střední Evropy, velice hornatá země díky své poloze na východním okraji Alp. Toto pohoří vévodí západní a jižní části Rakouska, zatímco východní spolkové země leží v Podunajské nížině.

Rozloha:

83 871 km2

Státní zřízení:

federální parlamentní republika.

Obyvatelstvo:

cca 8,8 mil. obyv.

Hlavní město:

Vídeň – cca 2 mil. obyv. Další velká města: Štýrský Hradec, Linec, Salcburk a Innsbruck.

Jazyk:

úřední němčina, dále regionálně slovinština, maďarština, italština.

Měna a kurzy:

euro (EUR).

Geografické ukazatele:

Grossglockner – Taurské Alpy (3 798 m n. m.).

Podnebí:

je označováno za smíšení oceánského a kontinentálního klimatu, resp. panonské klima. Díky zvláštnostem těchto podnebí, východní část má mrazivé zimy a horká léta s celoročně nízkými srážkami. Západ země má zimy většinou mírnější a léta spíše teplá. Leží zde také oblasti bohaté na srážky. Z geografických podmínek vychází další klimatická zóna, a to alpínské klima, které způsobuje v horách silnější zimu než na hlouběji položeném východě. Další zajímavostí jsou občasné severní a jižní větry, které jsou na jedné straně polárně ledové a na straně druhé s sebou někdy přinášejí saharský písek.

Místní kuchyně:

bývá často redukována pouze na vídeňskou kuchyni, ačkoli obsahuje i tradiční kuchařské umění bývalého Rakouska-Uherska. Vedle samotných krajových specialit je tato kuchyně ovlivněna především svými sousedy, tedy Čechy a Maďary, kdy recepty byly přebírány do vlastní kuchyně, např. guláš, který je původem z Maďarska. Typické rakouské jídlo je vídeňský řízek neboli Wiener Schnitzel. Mezi snad nejvíce typické sladké pokrmy patří Sachrův dort, Malakov, Mozartovy koule, pralinky různých druhů, jablečný štrůdl, oplatky Manner. V alpských regionech jsou jídla tradičně založená na špeku a horském sýru, např. Speckknödl (špekové knedlíky), Brettl-Jause (neboli svačina na prkénku). Dále oblíbené jsou Fleischkrapfen (masem plněné taštičky), Spätzle nebo také Kasnocken (jsou těstoviny podávané se sýrem nebo více druhy sýra rozpuštěného na nich).

Suvenýry:

jído-Heublumenrebell (Bochník horského sýra obalený vrstvou divokých alpských bylinek), Dřínový likér, Hořcová pálenka, Tyrolský špek. Sklo, keramika, výrobky s modrotiskem, zboží vyšívané pavími pery, kroje.

Časové pásmo:

středoevropský čas (stejně jako v ČR).

Výlety v okolí hotelu

Mapa polohy hotelu