Filtr

Poloha:

hotel se nachází na konci Gasteinského údolí a má krásný výhled na okolí třítisícové vrcholy Gasteinských Alp a Vysokých Taur. Horské středisko Bad Gastein je vzdáleno asi 4 km, stejně jako nejbližší skiareál Stubnerkogel, nejbližší restaurace asi 500 m a supermarket asi 1,5 km. Zastávka skibusu je 400 m od hotelu.

Ubytování:

apartmány (cca 42-60 m2) mají dvoulůžkovou ložnici oddělenou nízkou zídkou od obývacího pokoje (další lůžko a rozkládací pohovka, až pro 5 os.) s kuchyňským koutem (lednička, el. vařič, zákl. nádobí) a jídelním stolem. Apartmány mají koupelnu (sprcha nebo vana, toaleta, fén), sat. TV, sejf, telefon a balkón.

Vybavení a služby hotelu:

hala s lobby a recepcí, útulná restaurace s krbem, venkovní terasa, úschovna lyží a kol, parkoviště, wellness, rybníček se pstruhy.

Sport a zábava:

wellness – sauna a infrasauna s odpočinkovou místností.

Stravování:

snídaně formou bohatého bufetu. Možnost dokoupení servírovaných večeří (3 chody a salátový bufet).

Vzdálenosti:

středisko Bad Gastein: 4 km
skibus: 200 m
skiareál Stubnerkogel: 4 km
Praha: cca 480 km
Brno: cca 530 km

Cena zahrnuje:

2x až 7x ubytování se snídaní, využití hotelového wellness, kyvadlovou doprava k nejbližší lanovce, parkoviště, Wi-Fi připojení, spotřebu energií, ručníky a ložní prádlo, závěrečný úklid, pojištění CK dle zákona č. 159/1999.

Cena nezahrnuje:

dopravu, místní taxy - 2,20 EUR/os./den (od 15 let), štědrovečerní a silvestrovská večeře (povinný příplatek splatný v CK), komplexní cestovní pojištění.

Kalkulováno k 01.10.2017.
Pořadatelem tohoto zájezdu je CK AGL TRAVEL (AGROLEX, s.r.o., IČ 27099407).

Speciální nabídka:

7=6 nocí (v průběhu celé sezóny)
4=3 noci (v průběhu celé sezóny kromě období 28.12.2017-01.01.2018 a 08.02.-03.03.2018)

Základní informace o destinaci:

oficiální název Rakouská republika. Skládá se z devíti spolkových zemí. Je významnou turistickou destinací, lákající na malebné krajiny, rozsáhlé vysokohorské terény a vysokou úroveň služeb. Mezi nejoblíbenější cíle patří hlavní město Vídeň, které je významným kulturním střediskem, a města Salzburg a Štýrský Hradec. Lákavé pro turisty jsou také početné zámky, hrady, kláštery a kostely. V neposlední řadě nabízí Rakousko návštěvníkům světově známá alpská horská střediska, jakými jsou Innsbruck, Kitzbühel, oblast Solné komory nebo Zell am See.

Poloha:

stát ležící v jižní částí střední Evropy, velice hornatá země díky své poloze na východním okraji Alp. Toto pohoří vévodí západní a jižní části Rakouska, zatímco východní spolkové země leží v Podunajské nížině.

Rozloha:

83 871 km2

Státní zřízení:

federální parlamentní republika.

Obyvatelstvo:

cca 8,8 mil. obyv.

Hlavní město:

Vídeň – cca 2 mil. obyv. Další velká města: Štýrský Hradec, Linec, Salcburk a Innsbruck.

Jazyk:

úřední němčina, dále regionálně slovinština, maďarština, italština.

Měna a kurzy:

euro (EUR).

Geografické ukazatele:

Grossglockner – Taurské Alpy (3 798 m n. m.).

Podnebí:

je označováno za smíšení oceánského a kontinentálního klimatu, resp. panonské klima. Díky zvláštnostem těchto podnebí, východní část má mrazivé zimy a horká léta s celoročně nízkými srážkami. Západ země má zimy většinou mírnější a léta spíše teplá. Leží zde také oblasti bohaté na srážky. Z geografických podmínek vychází další klimatická zóna, a to alpínské klima, které způsobuje v horách silnější zimu než na hlouběji položeném východě. Další zajímavostí jsou občasné severní a jižní větry, které jsou na jedné straně polárně ledové a na straně druhé s sebou někdy přinášejí saharský písek.

Místní kuchyně:

bývá často redukována pouze na vídeňskou kuchyni, ačkoli obsahuje i tradiční kuchařské umění bývalého Rakouska-Uherska. Vedle samotných krajových specialit je tato kuchyně ovlivněna především svými sousedy, tedy Čechy a Maďary, kdy recepty byly přebírány do vlastní kuchyně, např. guláš, který je původem z Maďarska. Typické rakouské jídlo je vídeňský řízek neboli Wiener Schnitzel. Mezi snad nejvíce typické sladké pokrmy patří Sachrův dort, Malakov, Mozartovy koule, pralinky různých druhů, jablečný štrůdl, oplatky Manner. V alpských regionech jsou jídla tradičně založená na špeku a horském sýru, např. Speckknödl (špekové knedlíky), Brettl-Jause (neboli svačina na prkénku). Dále oblíbené jsou Fleischkrapfen (masem plněné taštičky), Spätzle nebo také Kasnocken (jsou těstoviny podávané se sýrem nebo více druhy sýra rozpuštěného na nich).

Suvenýry:

jído-Heublumenrebell (Bochník horského sýra obalený vrstvou divokých alpských bylinek), Dřínový likér, Hořcová pálenka, Tyrolský špek. Sklo, keramika, výrobky s modrotiskem, zboží vyšívané pavími pery, kroje.

Časové pásmo:

středoevropský čas (stejně jako v ČR).

Výlety v okolí hotelu

Mapa polohy hotelu