Filtr

Poloha:

hotel se nachází na okraji horského střediska Bad Goisern s výhledem na masiv Dachsteinu, asi 700 m od jeho centra, kde jsou nejbližší obchody a restaurace. Penzion je vhodný zejména pro běžkaře, neboť přímo ve městě a v bezprostřední vzdálenosti od města je několik běžkařských tras, které jsou zdarma a jsou vhodné pro všechny úrovně obtížnosti. Skiareály Dachstein West (Russbach, Annaberg, Krippenstein) jsou vzdáleny asi 17 km.

Ubytování:

hotel nabízí ubytování v moderně vybavených jednolůžkových (asi 9 m2), dvoulůžkových pokojích s možností 1 přistýlky (asi 18-22 m2, rozkládací pohovka nebo přistýlka pro děti do 15 let) a rodinných pokojích až pro 4 os. (asi 24 m2, dvoulůžko a palanda pro děti do 15 let). Všechny pokoje jsou vybaveny dřevěným nábytkem a mají koupelnu (sprcha, toaleta), TV a Wi-Fi zdarma. Většina pokojů má i balkón.

Vybavení a služby hotelu:

restaurace a bar s terasou, snídaňová místnost, pivnice, úschovna lyží a kol, parkoviště, v létě dětské hřiště.

Sport a zábava:

přímo ve městě a v bezprostřední vzdálenosti od města je několik běžkařských tras, které jsou zdarma a jsou vhodné pro všechny úrovně obtížnosti.

Stravování:

snídaně formou bohatého bufetu. Možnost dokoupení servírovaných večeří (menu o 3 chodech z výběru 2 hlavních jídel).

Vzdálenosti:

centrum střediska Bad Goisern: 700 m
skiareály Dachstein West: 17 km
města Hallstatt, Bad Ischl a lázně Salzkammegut Therme: 11 km
Praha: cca 360 km
Brno: cca 410 km

Cena zahrnuje:

2x až 7x ubytování se snídaní, parkoviště, Wi-Fi připojení, místní taxy, pojištění CK dle zákona č. 159/1999.

Cena nezahrnuje:

dopravu, komplexní cestovní pojištění.

Kalkulováno k 01.10.2017.
Pořadatelem tohoto zájezdu je CK AGL TRAVEL (AGROLEX, s.r.o., IČ 27099407).

Speciální nabídka:

7=6 nocí (na pobyty 01.11.2017-14.04.2018)
4=3 noci (na pobyty 01.11.2017-14.04.2018)

Základní informace o destinaci:

oficiální název Rakouská republika. Skládá se z devíti spolkových zemí. Je významnou turistickou destinací, lákající na malebné krajiny, rozsáhlé vysokohorské terény a vysokou úroveň služeb. Mezi nejoblíbenější cíle patří hlavní město Vídeň, které je významným kulturním střediskem, a města Salzburg a Štýrský Hradec. Lákavé pro turisty jsou také početné zámky, hrady, kláštery a kostely. V neposlední řadě nabízí Rakousko návštěvníkům světově známá alpská horská střediska, jakými jsou Innsbruck, Kitzbühel, oblast Solné komory nebo Zell am See.

Poloha:

stát ležící v jižní částí střední Evropy, velice hornatá země díky své poloze na východním okraji Alp. Toto pohoří vévodí západní a jižní části Rakouska, zatímco východní spolkové země leží v Podunajské nížině.

Rozloha:

83 871 km2

Státní zřízení:

federální parlamentní republika.

Obyvatelstvo:

cca 8,8 mil. obyv.

Hlavní město:

Vídeň – cca 2 mil. obyv. Další velká města: Štýrský Hradec, Linec, Salcburk a Innsbruck.

Jazyk:

úřední němčina, dále regionálně slovinština, maďarština, italština.

Měna a kurzy:

euro (EUR).

Geografické ukazatele:

Grossglockner – Taurské Alpy (3 798 m n. m.).

Podnebí:

je označováno za smíšení oceánského a kontinentálního klimatu, resp. panonské klima. Díky zvláštnostem těchto podnebí, východní část má mrazivé zimy a horká léta s celoročně nízkými srážkami. Západ země má zimy většinou mírnější a léta spíše teplá. Leží zde také oblasti bohaté na srážky. Z geografických podmínek vychází další klimatická zóna, a to alpínské klima, které způsobuje v horách silnější zimu než na hlouběji položeném východě. Další zajímavostí jsou občasné severní a jižní větry, které jsou na jedné straně polárně ledové a na straně druhé s sebou někdy přinášejí saharský písek.

Místní kuchyně:

bývá často redukována pouze na vídeňskou kuchyni, ačkoli obsahuje i tradiční kuchařské umění bývalého Rakouska-Uherska. Vedle samotných krajových specialit je tato kuchyně ovlivněna především svými sousedy, tedy Čechy a Maďary, kdy recepty byly přebírány do vlastní kuchyně, např. guláš, který je původem z Maďarska. Typické rakouské jídlo je vídeňský řízek neboli Wiener Schnitzel. Mezi snad nejvíce typické sladké pokrmy patří Sachrův dort, Malakov, Mozartovy koule, pralinky různých druhů, jablečný štrůdl, oplatky Manner. V alpských regionech jsou jídla tradičně založená na špeku a horském sýru, např. Speckknödl (špekové knedlíky), Brettl-Jause (neboli svačina na prkénku). Dále oblíbené jsou Fleischkrapfen (masem plněné taštičky), Spätzle nebo také Kasnocken (jsou těstoviny podávané se sýrem nebo více druhy sýra rozpuštěného na nich).

Suvenýry:

jído-Heublumenrebell (Bochník horského sýra obalený vrstvou divokých alpských bylinek), Dřínový likér, Hořcová pálenka, Tyrolský špek. Sklo, keramika, výrobky s modrotiskem, zboží vyšívané pavími pery, kroje.

Časové pásmo:

středoevropský čas (stejně jako v ČR).

Výlety v okolí hotelu

Mapa polohy hotelu