Filtr

Ubytování:

dvoulůžkové pokoje s možností 1 přistýlky (až pro 3 dosp. os.), na vyžádání jsou možné i rodinné pokoje s oddělenou ložnicí a obývacím pokojem (až pro 5 os.) a pokoje superior. Všechny pokoje mají koupelnu (sprcha, toaleta, fén), TV, rádio, Wi-Fi (zdarma), některé pokoje mají terasu s výhledem do okolí. V pokojích superior je navíc malá lednička, sejf a balkón s výhledem na údolí Lammertal. Dětská postýlka je zdarma na vyžádání.

Vybavení a služby hotelu:

recepce, jídelna, hotelový bar, kavárna s TV, dětská herna, výtah, úschovna lyží a kol, veřejné parkoviště (cca 100 m od hotelu).

Sport a zábava:

v hotelu: wellness centrum (otevřeno 15-18 hod.) - sauna, parní lázně, infračervená kabina, odpočívárna zdarma, solárium a masáže za poplatek, herna (šipky, stolní fotbal, biliár), půjčovna turistického vybavení a kol
letní aktivity: cyklotrasa Dachstein Runde, turistické trasy v nedalekém okolí, adrenalinové sporty (rafting, canyoning, via ferraty)
zimní aktivity: lyžařský areál Dachstein West (asi 250 m)

Stravování:

polopenze - snídaně formou bufetu (7:30-10:00), večeře výběr z menu o 3 chodech a salátový bufet (18:30 - 21:00).

Vzdálenosti:

skiareál Dachstein West (Annaberg): 250 m
centrum střediska Annaberg: 0 m
Praha: cca 400 km
Brno: cca 450 km

Cena zahrnuje:

2x až 7x ubytování s polopenzí, využití hotelového wellness, parkoviště (150 m od hotelu), volný vstup do wellness (od 15 do 18 hod.), Wi-Fi připojení, štědrovečerní večeře, pojištění CK dle zákona č. 159/1999.

Cena nezahrnuje:

dopravu, místní taxy - 1,65 EUR/os./den (od 15 let), silvestrovská večeře, komplexní cestovní pojištění.

Kalkulováno k 01.10.2017.
Pořadatelem tohoto zájezdu je CK AGL TRAVEL (AGROLEX, s.r.o., IČ 27099407).

Základní informace o destinaci:

oficiální název Rakouská republika. Skládá se z devíti spolkových zemí. Je významnou turistickou destinací, lákající na malebné krajiny, rozsáhlé vysokohorské terény a vysokou úroveň služeb. Mezi nejoblíbenější cíle patří hlavní město Vídeň, které je významným kulturním střediskem, a města Salzburg a Štýrský Hradec. Lákavé pro turisty jsou také početné zámky, hrady, kláštery a kostely. V neposlední řadě nabízí Rakousko návštěvníkům světově známá alpská horská střediska, jakými jsou Innsbruck, Kitzbühel, oblast Solné komory nebo Zell am See.

Poloha:

stát ležící v jižní částí střední Evropy, velice hornatá země díky své poloze na východním okraji Alp. Toto pohoří vévodí západní a jižní části Rakouska, zatímco východní spolkové země leží v Podunajské nížině.

Rozloha:

83 871 km2

Státní zřízení:

federální parlamentní republika.

Obyvatelstvo:

cca 8,8 mil. obyv.

Hlavní město:

Vídeň – cca 2 mil. obyv. Další velká města: Štýrský Hradec, Linec, Salcburk a Innsbruck.

Jazyk:

úřední němčina, dále regionálně slovinština, maďarština, italština.

Měna a kurzy:

euro (EUR).

Geografické ukazatele:

Grossglockner – Taurské Alpy (3 798 m n. m.).

Podnebí:

je označováno za smíšení oceánského a kontinentálního klimatu, resp. panonské klima. Díky zvláštnostem těchto podnebí, východní část má mrazivé zimy a horká léta s celoročně nízkými srážkami. Západ země má zimy většinou mírnější a léta spíše teplá. Leží zde také oblasti bohaté na srážky. Z geografických podmínek vychází další klimatická zóna, a to alpínské klima, které způsobuje v horách silnější zimu než na hlouběji položeném východě. Další zajímavostí jsou občasné severní a jižní větry, které jsou na jedné straně polárně ledové a na straně druhé s sebou někdy přinášejí saharský písek.

Místní kuchyně:

bývá často redukována pouze na vídeňskou kuchyni, ačkoli obsahuje i tradiční kuchařské umění bývalého Rakouska-Uherska. Vedle samotných krajových specialit je tato kuchyně ovlivněna především svými sousedy, tedy Čechy a Maďary, kdy recepty byly přebírány do vlastní kuchyně, např. guláš, který je původem z Maďarska. Typické rakouské jídlo je vídeňský řízek neboli Wiener Schnitzel. Mezi snad nejvíce typické sladké pokrmy patří Sachrův dort, Malakov, Mozartovy koule, pralinky různých druhů, jablečný štrůdl, oplatky Manner. V alpských regionech jsou jídla tradičně založená na špeku a horském sýru, např. Speckknödl (špekové knedlíky), Brettl-Jause (neboli svačina na prkénku). Dále oblíbené jsou Fleischkrapfen (masem plněné taštičky), Spätzle nebo také Kasnocken (jsou těstoviny podávané se sýrem nebo více druhy sýra rozpuštěného na nich).

Suvenýry:

jído-Heublumenrebell (Bochník horského sýra obalený vrstvou divokých alpských bylinek), Dřínový likér, Hořcová pálenka, Tyrolský špek. Sklo, keramika, výrobky s modrotiskem, zboží vyšívané pavími pery, kroje.

Časové pásmo:

středoevropský čas (stejně jako v ČR).

Výlety v okolí hotelu

Mapa polohy hotelu