Filtr

Ubytování:

aparthotel nabízí ubytování v celkem 12 komfortně zařízených studiích a apartmánech pro 2 až 6 osob (25-60 m2). Studia a apartmány mají předsíň se šatnou, kuchyňský a jídelní kout (2-plotýnkový sporák, lednička, základní nádobí), koupelnu (sprcha nebo vana, toaleta), samostatnou toaletu (studia), sat. TV, telefon, rádio a balkón. Apartmány mají jednu až dvě oddělené ložnice od obývací části se sedací soupravou, balkón nebo terasu (některé apartmány s 1 ložnicí nemají balkón).

Vybavení a služby hotelu:

recepce, jídelna (pro podávání snídaní za příplatek), úschovna lyží a kol, wellness, Wi-Fi, parkoviště, prádelna (pračka na mince).

Sport a zábava:

v hotelu: wellness (sauna a odpočinková místnost, parní lázeň – zdarma 1x týdně při pobytu na 7 nocí, jinak za poplatek)
letní aktivity: veřejné venkovní koupaliště, turistické trasy k vodopádům Krimml
zimní aktivity: lyžařský areál Zillertal Arena – Gerlos/Hochkrimml, běžkařské stopy

Stravování:

bez stravy, možnost dokoupení snídaně.

Vzdálenosti:

centrum střediska Krimml: 400 m
skiareál Zillertal Arena (Hochkrimml): cca 8 km
skibus: 150 m
Praha: cca 570 km
Brno: cca 580 km

Cena zahrnuje:

3x až 7x ubytování ve studiu nebo apartmánu bez stravy, topení, parkování, pojištění proti úpadku CK dle zákona č. 159/1999.

Cena nezahrnuje:

závěrečný úklid (povinná platba: 20 €/studio, 30 €/apartmán typ B, 40 €/apartmán typ C), ložní prádlo a ručníky (15 €/os./pobyt, možno dovézt si vlastní, nutno hlásit předem), spotřebu el. proudu (0,35 €/kWh), vratnou kauci (110 €/studio/apartmán), místní taxy (1,50 €/os./den, 0,50 €/dítě do 15 let), snídaně (12 €/den/os.), vstup do wellness centra (8 €/os./vstup), dopravu, komplexní cestovní pojištění.

Pořadatelem tohoto zájezdu je CK AGL TRAVEL (AGROLEX, s.r.o., IČ 27099407).

Speciální nabídka:

7=6 nocí (na pobyty 15.12.-21.12.2018, 05.01.-01.02.2019 a 09.03.-21.04.2019). 

Základní informace o destinaci:

oficiální název Rakouská republika. Skládá se z devíti spolkových zemí. Je významnou turistickou destinací, lákající na malebné krajiny, rozsáhlé vysokohorské terény a vysokou úroveň služeb. Mezi nejoblíbenější cíle patří hlavní město Vídeň, které je významným kulturním střediskem, a města Salzburg a Štýrský Hradec. Lákavé pro turisty jsou také početné zámky, hrady, kláštery a kostely. V neposlední řadě nabízí Rakousko návštěvníkům světově známá alpská horská střediska, jakými jsou Innsbruck, Kitzbühel, oblast Solné komory nebo Zell am See.

Poloha:

stát ležící v jižní částí střední Evropy, velice hornatá země díky své poloze na východním okraji Alp. Toto pohoří vévodí západní a jižní části Rakouska, zatímco východní spolkové země leží v Podunajské nížině.

Rozloha:

83 871 km2

Státní zřízení:

federální parlamentní republika.

Obyvatelstvo:

cca 8,8 mil. obyv.

Hlavní město:

Vídeň – cca 2 mil. obyv. Další velká města: Štýrský Hradec, Linec, Salcburk a Innsbruck.

Jazyk:

úřední němčina, dále regionálně slovinština, maďarština, italština.

Měna a kurzy:

euro (EUR).

Geografické ukazatele:

Grossglockner – Taurské Alpy (3 798 m n. m.).

Podnebí:

je označováno za smíšení oceánského a kontinentálního klimatu, resp. panonské klima. Díky zvláštnostem těchto podnebí, východní část má mrazivé zimy a horká léta s celoročně nízkými srážkami. Západ země má zimy většinou mírnější a léta spíše teplá. Leží zde také oblasti bohaté na srážky. Z geografických podmínek vychází další klimatická zóna, a to alpínské klima, které způsobuje v horách silnější zimu než na hlouběji položeném východě. Další zajímavostí jsou občasné severní a jižní větry, které jsou na jedné straně polárně ledové a na straně druhé s sebou někdy přinášejí saharský písek.

Místní kuchyně:

bývá často redukována pouze na vídeňskou kuchyni, ačkoli obsahuje i tradiční kuchařské umění bývalého Rakouska-Uherska. Vedle samotných krajových specialit je tato kuchyně ovlivněna především svými sousedy, tedy Čechy a Maďary, kdy recepty byly přebírány do vlastní kuchyně, např. guláš, který je původem z Maďarska. Typické rakouské jídlo je vídeňský řízek neboli Wiener Schnitzel. Mezi snad nejvíce typické sladké pokrmy patří Sachrův dort, Malakov, Mozartovy koule, pralinky různých druhů, jablečný štrůdl, oplatky Manner. V alpských regionech jsou jídla tradičně založená na špeku a horském sýru, např. Speckknödl (špekové knedlíky), Brettl-Jause (neboli svačina na prkénku). Dále oblíbené jsou Fleischkrapfen (masem plněné taštičky), Spätzle nebo také Kasnocken (jsou těstoviny podávané se sýrem nebo více druhy sýra rozpuštěného na nich).

Suvenýry:

jído-Heublumenrebell (Bochník horského sýra obalený vrstvou divokých alpských bylinek), Dřínový likér, Hořcová pálenka, Tyrolský špek. Sklo, keramika, výrobky s modrotiskem, zboží vyšívané pavími pery, kroje.

Časové pásmo:

středoevropský čas (stejně jako v ČR).

Výlety v okolí hotelu

Mapa polohy hotelu