Wanderhotel Erika

od 1 990
doprava Vlastní
strava Plná penze
TV
Wellness
Wi-Fi

Základní ceny - platí na osobu (není-li uvedeno jinak)

min počet nocí
Strava Období 14.12.19 - 21.12.19 21.12.19 - 05.01.20 05.01.20 - 01.02.20 15.03.20 - 29.03.20 01.02.20 - 15.03.20
Nastupní dny Út,So So Út,So So
Minimální počet nocí 4 5 4 7
Dospělý na pevném lůžku v pokoji standard Plná penze Na noc 1990 Kč 2690 Kč 2290 Kč 2590 Kč
Dospělý od 14 let na přistýlce Plná penze Na noc 1090 Kč 1290 Kč 1090 Kč 1290 Kč
Dítě 3 - 5 let na přistýlce (3 - 5,99 let) Plná penze Na noc 0 Kč 590 Kč 0 Kč 590 Kč
Dospělý v jednolůžkovém pokoji Plná penze Na noc 2290 Kč 3190 Kč 2390 Kč 2990 Kč
Dospělý na pevném lůžku v rodinném pokoji Plná penze Na noc 2090 Kč 2990 Kč 2490 Kč 2790 Kč
Dítě 6 - 13 let na přistýlce (6 - 13,99 let) Plná penze Na noc 890 Kč 890 Kč 890 Kč 890 Kč

Ubytování:

hotel rekonstruovaný na podzim 2018 nabízí ubytování ve 39 jedno-, dvoulůžkových a rodinných pokojích standard a apartmánech (pro 2 až 6 os.). Všechny pokoje mají koupelnu (sprcha, toaleta, fén), kabelovou TV, telefon, Wi-Fi, sejf a balkón. 3 apartmány jsou na vyžádání a mají 1 nebo 2 ložnice a kuchyňský kout (indukční sporák s troubou, mikrovlnná trouba, lednička, myčka nádobí, kávovar, varná konvice, základní nádobí).

Vybavení a služby hotelu:

recepce, restaurace, úschovna lyží a kol, wellness, Wi-Fi, parkoviště.

Sport a zábava:

wellness (ohřívací místnost, finská sauna a odpočinková místnost), dětská herna.

Stravování:

soft all inclusive – snídaně formou bohatého bufetu z místních surovin, odpoledne možnost svačiny (15:30-17:00 hod. bez nápojů), večeře servírované (menu o 3 chodech, salátový bufet, zákusky, domácí chléb a pečivo), 1x týdně večer s fondue a selský večer (v neděli).

Vzdálenosti:

centrum střediska Wagrain: 100 m
skiareály Salzburger Sportland (Wagrain): cca 500 a 800 m
skibus: 100 m
Praha: cca 450 km
Brno: cca 500 km

Základní informace o destinaci:

oficiální název Rakouská republika. Skládá se z devíti spolkových zemí. Je významnou turistickou destinací, lákající na malebné krajiny, rozsáhlé vysokohorské terény a vysokou úroveň služeb. Mezi nejoblíbenější cíle patří hlavní město Vídeň, které je významným kulturním střediskem, a města Salzburg a Štýrský Hradec. Lákavé pro turisty jsou také početné zámky, hrady, kláštery a kostely. V neposlední řadě nabízí Rakousko návštěvníkům světově známá alpská horská střediska, jakými jsou Innsbruck, Kitzbühel, oblast Solné komory nebo Zell am See.

Poloha:

stát ležící v jižní částí střední Evropy, velice hornatá země díky své poloze na východním okraji Alp. Toto pohoří vévodí západní a jižní části Rakouska, zatímco východní spolkové země leží v Podunajské nížině.

Rozloha:

83 871 km2

Státní zřízení:

federální parlamentní republika.

Obyvatelstvo:

cca 8,8 mil. obyv.

Hlavní město:

Vídeň – cca 2 mil. obyv. Další velká města: Štýrský Hradec, Linec, Salcburk a Innsbruck.

Jazyk:

úřední němčina, dále regionálně slovinština, maďarština, italština.

Měna a kurzy:

euro (EUR).

Geografické ukazatele:

Grossglockner – Taurské Alpy (3 798 m n. m.).

Podnebí:

je označováno za smíšení oceánského a kontinentálního klimatu, resp. panonské klima. Díky zvláštnostem těchto podnebí, východní část má mrazivé zimy a horká léta s celoročně nízkými srážkami. Západ země má zimy většinou mírnější a léta spíše teplá. Leží zde také oblasti bohaté na srážky. Z geografických podmínek vychází další klimatická zóna, a to alpínské klima, které způsobuje v horách silnější zimu než na hlouběji položeném východě. Další zajímavostí jsou občasné severní a jižní větry, které jsou na jedné straně polárně ledové a na straně druhé s sebou někdy přinášejí saharský písek.

Místní kuchyně:

bývá často redukována pouze na vídeňskou kuchyni, ačkoli obsahuje i tradiční kuchařské umění bývalého Rakouska-Uherska. Vedle samotných krajových specialit je tato kuchyně ovlivněna především svými sousedy, tedy Čechy a Maďary, kdy recepty byly přebírány do vlastní kuchyně, např. guláš, který je původem z Maďarska. Typické rakouské jídlo je vídeňský řízek neboli Wiener Schnitzel. Mezi snad nejvíce typické sladké pokrmy patří Sachrův dort, Malakov, Mozartovy koule, pralinky různých druhů, jablečný štrůdl, oplatky Manner. V alpských regionech jsou jídla tradičně založená na špeku a horském sýru, např. Speckknödl (špekové knedlíky), Brettl-Jause (neboli svačina na prkénku). Dále oblíbené jsou Fleischkrapfen (masem plněné taštičky), Spätzle nebo také Kasnocken (jsou těstoviny podávané se sýrem nebo více druhy sýra rozpuštěného na nich).

Suvenýry:

jído-Heublumenrebell (Bochník horského sýra obalený vrstvou divokých alpských bylinek), Dřínový likér, Hořcová pálenka, Tyrolský špek. Sklo, keramika, výrobky s modrotiskem, zboží vyšívané pavími pery, kroje.

Časové pásmo:

středoevropský čas (stejně jako v ČR).

Výlety v okolí hotelu

Mapa polohy hotelu